Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

НОВИНИ


Вперше в Інституті економіки Національного гірничого університету був реалізований проект з семестрового навчання студентів у Бранденбургському технічному університеті - БТУ (м. Коттбус, Німечина), що був організований відповідно до програми студентського академічного обміну STUDEXA в рамках Угоди про співробітництво між вишами.

     

coc1.JPGСтудентка кафедри маркетингу Марія Кізілова у впродовж ІІ семестру 2012-2013 н.р. вивчала в БТУ низку дисциплін, які спрямовані на формування сучасного мислення майбутнього маркетолога у контексті екологічно сталого розвитку.

Навчальна програма студентки включала такі предмети, як бізнес адміністрування, виробнича економіка, екологічний менеджмент і маркетинг - соціальний і політичний процес, міжкультурна комунікація, інтегроване екологічне планування, добровільні стандарти сталого розвитку тощо. Усі предмети викладалися англійською мовою.

coc2.JPGДоцент кафедри маркетингу Людмила Львівна Палєхова постійно надавала всебічні консультації та підтримку Марії з тим, щоб її адаптація в іноземному університеті пройшла якомога швидше і ефективніше.

Серед вишів Німеччини та інших країн ЄС БТУ відрізняється інтердисциплінарним підходом до навчання, унікальною академічною атмосферою і широким залученням студентів до реальних наукових досліджень.

coc3.JPGДля освоєння європейської концепції ведення бізнесу українською студенткою безумовну цінність мали лекції відомого вченого проф. М. Шмідта, який веде активну міжнародну наукову діяльність в різних країнах світу, в тому числі з Національним гірничим університетом в Україні.

Приємно відзначити, що під час навчання Марія підтвердила високий рівень освітньої підготовки студентів в НГУ, проявила старанність і здала усі іспити з високими, переважно відмінними, оцінками.


Разом з тим Марія у команді з іншими студентами - німцями, поляками, англійцями прийняла участь у SWOT аналізі можливостей та загроз щодо подальшого екологічно сталого розвитку БТУ в умовах конкурентного ринку. Участь у цьому проекті дозволила Марії повною мірою проявити свої професійні знання та навички як маркетолога, й надало реальний досвід командної роботи з використанням інструментів і методів наукових досліджень з широкого спектру інших дисциплін.


coc5.JPG

Оскільки всі студенти жили у студмістечку БТУ, разом навчалися, то вони разом займалися спортом і проводили дозвілля. Для цього у БТУ є різні спортивні секції, а Берлін з його цікавими місцями знаходиться всього в годині їзди від Коттбусу.

Таким чином семестрове навчання майбутнього маркетолога М. Кізілової у БТУ заклало добрий фундамент для її успішної подальшої професійної освіти, дозволило відвідати знамениті пам'ятки культури, і, звісно, придбати велику кількість друзів друзів.



Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт